Forside  »  Moderne Produksjon  »  Prosess  »  Modulær in-line mengdemåler for...

Modulær in-line mengdemåler for trykkluft og gasser

Leif Kølner-w

Det nye, kompakte EE741 in-line strømningmeteret måler nøyaktig forbruk av komprimert luft og industrielle gasser, som for eksempel nitrogen, oksygen, helium, CO2 eller argon.

Takket være den modulære designen, kan en og samme transmitter brukes i tre forskjellige rørdiameter – DN15, DN20 og DN25. For å gjøre dette, er transmitteren ganske enkelt kombinert med riktig montasje blokk.

 

Enkel installasjon

Målerens monteringsblokk er permanent montert på et passende sted på rørledningen. Transmitteren kan installeres og fjernes uten demontering av rørsystemet og med bare en kort avbrytelse av luft- eller gasstrømmen. Denne konstruksjonen muliggjør periodisk kalibrering av transmitteren og dens midlertidig bruk ved flere målepunkter.

 

Høy motstand mot forurensning

EE741 benytter velprøvd E + E tynnfilm-sensor, som opererer på det termiske anemometer-prinsippet. Fordelen er utmerket langsiktig stabilitet og kort responstid. Tynnfilm-sensoren er meget ufølsom overfor forurensing, dessuten eliminerer driftsprinsippet behovet for ekstra trykk eller temperaturkompensasjon. Multipoint-fabrikkjusteringen ved 7 bar (102 psi), som er det vanlige trykket i trykklufttilførselen, fører til beste nøyaktighet selv i det nedre måleområde.

Flere fordeler som er verdt å nevne er sensorhode i rustfritt stål, ekstra indikator (kan roteres i trinn på 90°), integrert forbruksmeter, konfigurasjon via skjerm eller USB-grensesnitt (med gratis konfigurasjonsprogramvare), analog puls- og koblingsutgang og modbus RTU- og M-Bus-grensesnitt.

For mer informasjon: Leif Kølner Ingeniørfirma AS, v/ Per Kølner, mob: 913 76 190, e-post: per@lki.no, www.lki.no