Forside  »  Moderne Produksjon  »  Prosess  »  Effektive DZS-vakuumpumper med lave...

Effektive DZS-vakuumpumper med lave livssykluskostnader

Atlas Copco-w

Atlas Copco har lansert en ny tørrgående klopumpe, med betegnelsen DZS. Vakuumpumpen er velegnet for en rekke bruksområder, fra sentralsystemer på sykehus til pneumatisk transport, CNC-ruting, melkerom med mer. DZS-vakuumpumpene har kontaktfrie, tørre pumpekamre og sikrer høy ytelse og effektivitet.

Atlas Copco var først ute i bransjen med å utvikle multikloteknologi for kompressorer og kjøpte etter hvert opp det britiske selskapet Edwards Group Ltd. – en ledende leverandør av vakuumløsninger. Den samlede kompetansen fra de to selskapene har resultert i flere effektive og pålitelige produkter, samt vakuumpumper med en nyskapende og markedsledende klokonstruksjon.

 

Avtakbare klør

DZS-vakuumpumpene er produsert med banebrytende materialer bygd på samme prinsipp som Atlas Copcos kompressorer. I vakuumpumpene transporteres prosessgassene gjennom pumpen, hvilket allerede på et tidlig stadium kan forårsake korrosjon og dermed stans i produksjonen. DZS-vakuumpumpene har derimot klør i rustfritt stål og et korrosjonsbestandig pumpekammer som standard, og gir således sikker drift også under krevende forhold.

Etter et prosessavbrudd kan man ikke garantere at vakuumpumpens klør er fullstendig rengjort med mindre man demonterer disse for å komme til overalt. Ved en slik demontering må man imidlertid utføre en såkalt "synkronisering" av girkassen. Dette innebærer at girkassen må strippes, hvilket er en svært tidkrevende oppgave. Den nye DZS-designen har derimot avtakbare klør som er lette å rengjøre, bytte tetninger på og sette sammen igjen uten at drivverket trenger å røres. Dette vil i sin tur hindre driftsstans. Den modulbaserte utformingen av pumpekammer, girkasse og lyddemper resulterer i en svært lettstelt maskin – en vakuumpumpe med deler som enkelt kan skiftes ut ved behov.

– Vår nye DZS-vakuumpumpe er bygd for enkelhet og holdbarhet og sikrer lave livssykluskostnader, forteller Lars Petter Mørck, produktsjef for vakuumløsninger i Atlas Copco.

Les mer på www.atlascopco.com/vacuum