Forside  »  Moderne Produksjon  »  Nyheter  »  Kvinnelige teknologer tok jenter i...

Kvinnelige teknologer tok jenter i hele landet med storm

NHO_På snapchatkontoen-w

Meldingene tikker inn på Snapchatkontoen "Teknologijenter" etter at 400 ungdomsskolejenter har vært på NHO-arrangementet "Jenter og teknologi" i Stavanger. Teknologijentene Synne Uddmo Ask, Ellen Therese Rasmussen og Sunniva Rose gleder seg over den store interessen for kampanjen. Responsen var overveldende.

 

Av: Tuva Gaarder Nordlie, NHO

 

"Dokke var sykt flinke og inspirerende i dag!"

 

Meldingen tikker inn på Snapchat etter at 400 ungdomsskolejenter har vært på arrangementet "Jenter og teknologi" i Stavanger. Der har de fått møte andre jenter som har valgt en utdanning innen teknologi og realfag. De har fortalt om sine oppturer og nedturer, og entusiastisk forklart hvorfor de mener jentene i salen bør vurdere teknologi og realfag videre i utdanningsløpet.

 

"Det var mange inspirerende historier og det ga et helt nytt syn på teknologi som en mulighet. Nå må jeg jo faktisk seriøst vurdere å drive med noe innen teknologi"

 

Overveldende respons

Gjennom 11 arrangementer i hele landet har 2700 ungdomsskolejenter møtt til sammen 64 unge rollemodeller, kvinner som brenner for at flere skal velge som dem. Gjennom å fortelle sine historier har det blitt presentert et bredt spekter av utdanningsmuligheter, både fra yrkesfag, fagskoler og universiteter og høyskoler.

– Responsen fra jentene i salen har vært overveldende, forteller Ingeborg Laukvik, prosjektleder for kampanjen Jenter og teknologi i NHO.

Målet har vært å vise at en utdanning innen teknologi passer for mange typer mennesker, og det er veldig mange muligheter.

Med en stadig raskere teknologisk utvikling vil Norge trenge enormt mange teknologer i årene fremover. Skal vi få opp antallet – og få de beste hodene og hendene – er vi nødt til å rekruttere talenter fra hele befolkningen. I dag er det imidlertid få jenter som velger disse retningene.

 

Inspirerende

Gjennom positiv synliggjøring av rollemodeller ønsker NHO å snu trenden.

– Responsen vi har fått under arrangementene viser at det er et stort behov for informasjon om mulighetene. Vi opplever at møte med de unge rollemodellene har vært veldig inspirerende for mange av ungdomsskolejentene. Det er vi utrolig glade for, sier Laukvik.

Prosjektet Jenter og teknologi er støttet av barne- og likestillingsdepartementet.

Mer informasjon om prosjektet finner du her: https://www.nho.no/Prosjekter-og-programmer/jenter-og-teknologi/

"Dokke var sykt flinke og inspirerende i dag!"