Forside  »  Moderne Produksjon  »  Mekanisk  »  Stålet kan utgjøre en forskjell i...

Stålet kan utgjøre en forskjell i elbiler

SSAB_elbil-w

Interessen for elbiler er i sterk vekst. En viktig problemstilling er hvordan man kan gjøre batteriene mer effektive for å øke rekkevidden på hver lading. En annen måte å øke rekkevidden på er å gjøre bilen lettere.

En kostnadseffektiv løsning på dette dilemmaet kan være kaldvalset, avansert, høyholdfast stål (AHSS) fra SSAB.

 

Økt etterspørsel

SSABs hovedfokus er å holde vekten nede og kostnadene så lave som mulig ettersom elbiler blir stadig mer populære. Dette innebærer at etterspørselen etter kaldvalset AHSS-stål vil bli større enn noensinne, med det formål å drive innovasjoner som leder mot en mer bærekraftig fremtid.

– Beskyttelsesbjelker mot sidekollisjoner, støtfangere, takstolper og seter er noen av de tradisjonelle bilkomponentene som produseres med Docol-stål fra SSAB. Docol har et mye større potensial spesielt når det gjelder elbiler der nye komponenter som for eksempel batteribeskyttelse er integrert, sier Arnaud Guerendel, global sjef for bilsegmentet hos SSAB Europe.

 

Et bærekraftig alternativ

I 2010 lå gjennomsnittsverdien for CO2-utslipp i EU på 140 g/km. De nye EU-målene for 2025 vil halvere gjennomsnittsverdien for 2010. Elbiler vil være en av de største drivkreftene for å nå dette målet.

Ettersom vekten påvirker bilens rullemotstand vil bruken av sterke, lette stålløsninger være svært viktig. Og når sterkere, kaldvalset AHSS-stål blir tilgjengelig for produsenter av originalutstyr, vil det være mulig å redusere vekten på komplekse produkter uten den dyre og energikrevende prosessen med varmvalsing.

 

Konkurransefordeler

Elbilbatterier er dyre og de må beskyttes mot sammenstøt eller lekkasjer av farlige materialer ved en potensiell kollisjon. Batteribeskyttelse som produseres av Docol AHSS-stål kan bidra til å garantere best mulig beskyttelse med lavest mulig vekt, og er dessuten svært kostnadseffektivt.

Kaldvalset AHSS-stål og elbiler kan være en god kombinasjon for å redusere de globale CO2-utslippene og forbedre bilens ytelse, noe som gir bilprodusentene en god konkurransefordel.

Se også www.ssab.no