Forside  »  Moderne Produksjon  »  Mekanisk

Mekanisk


Sveriges største panelknekkemaskin

ALPAB i Brandstorp har investert i en ny panelknekkemaskin som blir den største i Sverige. Maskinen P4Xe-3125 fra Salvagnini kan skilte med maks knekkelengde på 3100 mm og skjenkelhøyde på 254 mm. Denne investeringen kommer til å forbedre tilbudet til kundene i samt kvaliteten og ledetiden for produksjonen.

Les mer

Secos nye Highfeed-fres

Med lanseringen av Highfeed 6 har Seco Tools utvidet sortimentet for høyproduktivitetsfreser med lang verktøylivslengde – det nyeste tilskuddet til denne serien av freser med vendeskjær.

Les mer

Norton Quantum3 slipeskive er laget for å bite

Norton har lansert en helt ny slipeskive med hurtigere avvirkning og bedre komfort for brukeren. Den nye slipeskiven har betegnelsen Quantum3 og har markedets beste avvirkning på kortest tid samtidig som den gir færre vibrasjoner, i følge produsenten.

Les mer

Stålet kan utgjøre en forskjell i elbiler

Interessen for elbiler er i sterk vekst. En viktig problemstilling er hvordan man kan gjøre batteriene mer effektive for å øke rekkevidden på hver lading. En annen måte å øke rekkevidden på er å gjøre bilen lettere.

Les mer

Salvagnini fiberlaser til Tora A/S

Belegget hos Tora A/S var helt fullt og selskapet fikk derfor behov for mer laserskjæringskapasitet. Valget falt på en Salvagnini fiberlaser L3 4kW, med bordstørrelse på 3000x1500 mm.

Les mer

Salvagnini på EuroBLECH 2016

Med 50 års erfaring i bagasjen bekrefter Salvagnini sin posisjon og ledende rolle som en innovativ utvikler av systemer for platebearbeiding – løsninger skapt for en maksimal effektivitetsprosess. Salvagnini tilbyr profesjonell ekspertise som veiledere for sine kunder som fører til valg av riktige løsninger som dekker bedriftens behov.

Les mer

TPS/i CMT - kronen på verket innen sveising

På EuroBLECH-messen i Hannover introduserer Fronius TPS/i CMT enda et høydepunkt fra den nyeste generasjonen sveisesystemer. Fra 25. til 29. oktober kan profesjonelle og sveiseteknikk-interesserte la seg imponere av den svært dynamiske sveiseprosessen med den mest stabile lysbuen i verden ved stand F174 i hall 13.

Les mer

På EuroBLECH-messen, Hannover:

TPS/i CMT – kronen på verket innen sveising

På EuroBLECH-messen i Hannover introduserer Fronius TPS/i CMT enda et høydepunkt fra den nyeste generasjonen sveisesystemer. Fra 25. til 29. oktober kan profesjonelle og sveiseteknikk-interesserte la seg imponere av den svært dynamiske sveiseprosessen med den mest stabile lysbuen i verden ved stand F174 i hall 13.

Les mer

ESAB lanserer Rebel

ESAB introduserer Rebel EMP 215ic, en multiprosessmaskin med nettspenning på 230V/1-fas. Rebel EMP 215ic er en CC/CV. Maskinen byr på proff bueytelse, posisjonsfleksibilitet, et banebrytende operatørgrensesnitt og lav vekt ‒ enkel å bære med seg.

Les mer

Ny produksjonsmetode av diamantsegmenter:

Lengre levetid og hurtigere kapping

Norton har introdusert en ny teknologi som revolusjonerer produksjonen av diamantsegmenter. Den nye produksjonsmetoden, som har betegnelsen iHD, har fordeler som blant annet lengre levetid, hurtigere kapping og større mulighet til å produsere segmenter i ulike former.

Les mer

Robust ytelse i en travel hverdag

Solide drivløsninger til taubanestasjoner og -garasjer

I Alpene reiser titusenvis av mennesker opp i fjellene hver eneste dag, spesielt under skisesongen. For å unngå lange køer på taubanestasjonene er det viktig med driftssikkert og pålitelig utstyr. Derfor bruker Doppelmayr/Garaventa, verdens største taubaneleverandør, vedlikeholdsvennlige og driftssikre girmotorer fra NORD Drivesystems.

Les mer

Nye diamantslipeskåler med iHD-teknologi

Norton Clipper lanserer et nytt sortiment diamantslipeskåler for betong og andre byggematerialer. De nye slipeskålene har slipesegment produsert med den nye iHD-teknologien noe som gir lengre levetid og hurtigere sliping i henhold til leverandøren.

Les mer

Seco utvider porteføljen av T4-12 spiralfreser

Ved å legge til større skjærstørrelser i den populære T4-12-serien av hjørne- og spiralfreser gir Seco nå mulighet til å oppnå større kuttdybder og høyere sponavgang ved grov og semifin bearbeiding av stål, støpejern og andre materialer.

Les mer