Forside  »  Moderne Produksjon  »  Automasjon  »  Supermoderne fabrikk i ypperste klasse

Supermoderne fabrikk i ypperste klasse

SEW_conveyor3w

Vekk med 18.000 trucklass med jord.18.000 kubikk betong gikk med. 5600 tonn med stål. 78 kilometer rørgater. 20.000 spredere til sprinkleranlegget. Til sammen utgjør dette begynnelsen på et av verdens mest moderne og effektive produksjonsanlegg for industrigir. SEW-Eurodrive i Bruchsal, Tyskland.

Bygningsmassen utgjør hele 60.000 kvadratmeter av de 250.000 kvadratmetrene med tomt. Rundt 500 meter lang og 250 meter bred. I byggeperioden, fra juni 2008 til oktober 2009, var dette det største anleggsområdet i Sør-Tyskland. På det meste var det daglig opp til 500 anleggsarbeidere på området.

 

Styres fra cockpit

Som verdensener i drivteknologi beveger SEW-Eurodrive et utall av prosesser, systemer og maskiner i applikasjoner til produksjons- og prosessindustrien. I mer enn 80 år har SEW bidratt til å øke produktiviteten for sine kunder. Over alt i verden finner du løsninger fra SEW.

På den hypermoderne fabrikken i Bruchsal blir all prosjektering og produksjon planlagt ned til minste detalj. I denne delen av fabrikken produseres det industrigir i store størrelser. Altså ikke serieproduksjon.

– Ordresenteret for IG-produksjonen er helt sentralt, og har mange funksjoner. Dette er selve cockpiten, hvor dokumentasjon skal foreligge, også det som eventuelt er gått for tregt, eller rett og slett galt, forteller Stefan Rimmelspacher. Han har en sentral rolle i cockpit. – Vi kaller det rundebordsmøter, hvor den viktige tverrfaglige kommunikasjonen foregår. Alt blir notert og logget inn i de integrerte datasystemene bak meg her, utdyper han.

På denne måten har SEW fått realisert den ønskede lean-produksjonen. Alt er egenprodusert, korte leveringstider, og selvsagt produksjon av gir i ypperste klasse. Leveringstiden kan faktisk være helt nede i fem dager, om det trengs.

 

Førerløse vogner

I SEWs knapt fire og et halvt år gamle fabrikk, er det ganske tynt med mennesker. Bortsett fra de siste sammenstillingene, er mye av produksjonen og logistikken automatisert. Ved hjelp av rundt 1000 egenproduserte SEW-Eurodrive girmotorer og drives i ulike størrelser med ulike oppgaver, går fabrikken bokstavelig talt rundt.

Selskapets egen Movitrans kontaktløse induktive energioverføring sørger for at de førerløse vognene følger sporet til angitt sted for levering av deler og annet gods.

Før dette er delene automatisk blitt hentet i det enorme høylageret. På logistikktorget står montørene parate for sammenstilling.

"Mennesket trenger ingen produkter, bare løsninger". I tråd med dette utvikler ikke SEW-Eurodrive bare girmotorer, men skaper, produserer og skreddersyr elektronikken som kreves. Dermed får utviklere, konstruktører og planleggere av anlegg og prosjekter drivløsninger fra én og samme produsent, noe som gjør det mulig å sette i drift og styre de enkelte bevegelsesprosedyrene og komplette prosesser på en effektiv måte.

 

Drive 360°

På alle sine produksjonslokasjoner og salgskontorer rundt om kring i verden har SEW sørget for kun å ha folk med ekspertise. Ingen skal være i tvil om at selskapet kan sakene sine.

– Vi fokuserer på helheten i alt vi gjør. Det har vi valgt å kalle Drive 360° – Seeing the big picture. Med servicevennlige systemer og løsningsorienterte medarbeidere, lave driftskostnader og energieffektivitet produserer vi løsninger på tvers av produkter og bransjer, over hele verden, sier daglig leder i SEW-Eurodrive, Bjørn Hagen.

Gjennom en mannsalder har SEW-Eurodrive bevist for sine kunder at de ikke bare beveger utallige transportbånd, tappeanlegg, overbygg over idrettsanlegg, grustak, monteringslinjer, eller bagasjen din på flyplassen.

– Stillstand eksisterer ikke! Hver dag dyrker 550 utviklingsingeniører automatiseringens fremtid. Gjør den litt bedre enn den var dagen før, påpeker han. – Med skreddersydde løsninger tilpasses våre innovative drivsystemer kundens spesifikke krav, avslutter daglig leder Bjørn Hagen.

 

SEW inntar Audi-fabrikken

Visste du at hver eneste Audi leveres brukt? På den en million store tomten i den tyske byen Neckarsulm finner du Audis nest største fabrikk. Rundt 75 prosent av dette enorme området er dekket av bygninger. De resterende 25 prosentene inneholder veier, og selvsagt racerbaner for testkjøring. Både for fartsetapper og strekninger med humper. Her blir hver og en Audi gjenstand for omfattende testing.

14.764 ansatte gjør sitt for at 20.000 deler blir produsert hvert eneste døgn. 15 tonn stål og aluminium blir levert, hver eneste dag. I fire fulle etasjer jobber nær 1365 Kuka-roboter i samstemt symfoni. Flere roboter enn hele Norge har til sammen. SEW-Eurodrive har levert 100 prosent av all elektronikk og girmotorer, for å holde produksjonen i gang. I hele selskapet surrer og går det nærmere 20.000 SEW-motorer. Den tyske girmotorprodusenten har levert 60 prosent av motorene til hele VW-konsernet. Med 0,01millimeters toleranse, blir de alle behørig testet. Og SEW har definitivt kommet igjennom nåløyet!

Fem år tar det å ta frem en ny modell. Og ikke en eneste bil blir produsert for lager. Kun på bestilling.