Forside  »  Moderne Produksjon  »  Automasjon  »  KUKA – små roboter med sikker...

KUKA – små roboter med sikker lineærenhet

KUKA_KL100

Nå kan roboten KR Agilus fra KUKA Nordic leveres med lineærenheten KL 100, som nå lanseres på det nordiske markedet. KL 100 kan trygt og sikkert benyttes med opptil fire roboter, takket være den unike programvaren safe operation.

Det er få lineærenheter som kan håndtere fire roboter samtidig, selv om de er av det mindre slaget. Men KL 100 får det til, på sin robotkjørebane med fire KR Agilus.

 – At lineærenheten KL 100 er svært kompakt og har integrert kabelføring, er også en stor fordel for kundene som velger den. En ganske liten produksjonsflate er tilstrekkelig for å kunne bruke KL 100, sier Joacim Lorentsson, salgssjef ved Kuka Nordic.

 

Enkel installasjon

I midten av lineærenheten er det en intern energiforsyning, som er et resultat av innovativ produktutvikling.

– Dette er svært bra for brukerne. Ved gulvmontering er det ikke noe som sitter på utsiden av enheten og dermed opptar unødig plass.

Den separate, enakslede lineærenheten er fleksibel og kan monteres på gulvet, i taket eller på en vegg. Muligheten for tilpasning har imidlertid ikke skjedd på bekostning av kvaliteten – KL 100 arbeider både stille, med stor presisjon samt med høy hastighet, henholdsvis akselerasjon.

 Selve produktet har lav vekt, men tåler likevel en bærelast på 100 kilo.

Den drives som en ekstern aksel til roboten.

– Det betyr at kundene ikke trenger å skaffe seg enda en styring, hvis de allerede har en KR Agilus og vil investere i en KL 100. Installasjonen går dermed svært enkelt, sier Joacim Lorentsson.

For mer informasjon: KUKA Nordic Norway, v/ salgsansvarlig Frode Grimsbø, tel:

61 18 91 30, e-post: info@kuka.no, www.kuka.no