Forside  »  Moderne Produksjon  »  Automasjon  »  KUKA Nordic i samarbeid med Virtual...

KUKA Nordic i samarbeid med Virtual Manufacturing

KUKA_Virual-w

KUKA Nordic har inngått et samarbeid med en ny systempartner, Virtual Manufacturing, et selskap med både konsulenttjenester og produkter innen produksjons- og logistikkutvikling. På bildet: Christer Börjesson, Joacim Lorentsson, KUKA Nordic, Daniel Wigren, Torbjörn Danielsson, Pontus Rosengren, Virtual Manufacturing.

Virtual Manufacturing jobber innen fire forskjellige forretningsområder, med fokus på både robot/automasjon, montering og logistikk.

– KUKA er en gigant på automasjonsmarkedet og en av de store aktørene innen Industri 4.0 samt en av aktørene som har kommet lengst innen området Collaborative og Mobile Robotics. Med sin styrke, størrelse og utvikling er KUKA helt riktig partner for oss innen dette området. Vi kommer til å kunne tilby kundene et av de beste varemerkene i verden når det gjelder smarte fabrikkløsninger, noe som er utrolig sterkt, sier Daniel Wigren, administrerende direktør for Virtual Manufacturing.

 

Mye å vinne

Som leverandør av leanbaserte produksjons- og logistikkutviklingstjenester knytter Virtual Manufacturing sammen teknologi og metoder for kundene sine, slik at disse skal oppnå optimale resultater så vel i en virtuell som i en fysisk verden.

– Kundene våre satser på automatisering for å øke konkurransekraften innen kostnad, kvalitet og fleksibilitet, og vår oppgave er å støtte deres automatiseringsprosesser, enten det handler om enkeltstående robotceller eller komplette robotlinjer.

Forventningene til samarbeidet med KUKA er store, ifølge Daniel Wigren:

– Sammen kan vi revolusjonere synet på automatikken innen industrien, med fokus på collaborative og mobile robotics. Det er mye å vinne i form av tid og penger for de selskapene som våger å tenke nytt, utfordre og tilegne seg ny teknologi. Dette krever et omfattende arbeid for å lære opp markedet og hjelpe dem med å forstå gevinsten ved den nye teknologien. Markedet må åpne øynene innen nye områder der tradisjonell automasjon tidligere ikke var mulig.

Også KUKA ser store fordeler ved samarbeidet:

– Med sitt konsulent- og produkttilbud vil Virtual Manufacturing kunne hjelpe kunder med å innføre mobile og collaborative industri 4.0 robotløsninger i sin forretningsmodell, sier Joacim Lorentsson, salgssjef i KUKA Nordic AB.

For mer informasjon: KUKA Norway, v/ salgsansvarlig Frode Grimsbø, tel: 61 18 91 30, e-post: info@kuka.no, www.kuka.no